{ "title": "Anason Rezene Çayı", "image": "https://www.rezene.gen.tr/images/Anason-Rezene-Cayi-65.jpg", "date": "21.01.2024 10:50:17", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Anason rezene çayı, Rezene herhangi bir rahatsızlık olmasa bile içerisindeki vitaminler, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi mineralleri almak için kullanılabilir. Rezene vücudu güçlendirmek için içeriğinde bulunan vitaminler ile bağışıklık sistemini güçlendiren mineralleri sayesinde tüketilmesi gereken bitkiler arasındadır. Ayrıca rezene çayı geleneksel olarak üst solunum yolu enfeksiyonu, bağırsak parazitleri, sindirim güçlüğü, çeşitli cilt hastalıkları ve göz hastalıkları için tedavi amaçlıda kullanılmaktadır. Rezene çayının içeriğinde bulunan bileşenlerin antioksidan ve antibakteriyel içeriğinden dolayı vücudun savunma sistemini güçlendirir. Anason rezene çayında rezene çayına ilave edilen anason ile çay daha çok faydalı bir hale gelmektedir. Anason rezene çayında anasonun etkisi ise daha açmakla beraber mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Kişide bulunan kusmayı ve ishali keser idrarı artırır. Anason rezene çayı migren ağrılarını keser ve sinirleri yatıştırır. Beyin yorgunluğunu giderdiği için rahat bir uyku uyumasını da sağlar. Anason rezene çayını rezene de olduğu gibi üst solunum yolu rahatsızlıkları, astım, nefes darlığı, bronşit şikâyetlerini giderdiği gibi öksürüğü de keser. Anason rezene çayı rezene ve anasonun karıştırılmasıyla yapılan bir çaydır. Aktarlarda karışık satıldığı gibi ayrı ayrı satın alınıp anason rezene çayı hazırlanabilir. Anason rezene çayı özellikle sindirim sistemi problemlerinde çok etkili bir çaydır. Aktardan anason rezene karışım olarak da bulmanız mümkündür.

Anason rezene çayı faydaları nelerdir?
Anason rezene çayı nasıl nasıl yapılır?

En iyi sonuç alabilmek için bitki çayları için özel satılan demleme aparatlarını ya da termosu kullanabilirsiniz. Çaydanlıkta anason rezene çayı hazırlanabilir ancak demleme süresinde çay soğuya bileceği için termosta hazırlanması daha uygun olacaktır. Bitki çaylarının hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Öncelikle bitkilerin ocakta fokur fokur kaynatılmaması gerekir. Çok az da olsa bazı bitki türlerinde kısık ateşte 1-2 dakika ocakta kısık ateşte tutulabilir. Lakin bunun dışında demleme şekli şu şekilde olmalıdır. Hazırlayacağınız 1 kaşık kuru rezene çayı ve 1 kaşık anason çayı termos içerisine konulur. Üzerine kaynatılmış sıcak su ilave edildikten sonra ağzı kapalı bir şekilde 10 dakika bekletilir. Aynı işlem bitkisel çay aparatları içinde geçerlidir. Dikkat etmeniz gereken diğer nokta ise hazırlayacağınız anason rezene çayına şeker ilave etmemektir. Tatlandırmak amaçlı doğal orijinal bal kullanılabilir. Demlendikten sonra süzerek yemeklerden önce günde 3 bardak anason rezene çayı içilebilir. Anason rezene çayını bir arada harmanlayıp kavanozlarda muhafaza edebilir. İhtiyaç oldukça günlük taze olarak hazırlayıp tüketebilirsiniz. Anason rezene çayında aşırı tüketime dikkat etmek gerekir. Hamile ve emziren annelerinin doktor tavsiyesi üzerine anason rezene çayı tüketmeleri gerekir.
" } ] }