{ "title": "Rezene Çayı Hazırlanışı", "image": "https://www.rezene.gen.tr/images/Rezene-Cayi-Hazirlanisi-24.jpg", "date": "21.01.2024 11:09:23", "author": "Burak ÖZBİNİCİ", "article": [ { "article": "Rezene Çayı Nasıl Yapılır?

Bu harika bitkisel ilaç sindirim sorunlarını tedavi etmek için yüzlerce yıldır kullanılmaktadır. Rezene çayı sağlık açısından adeta bir iksir gibi çok avantajları olan bir bitkidir. İnsanı Ferahlatır, huzurlu ve dingin olmasını sağlar. Kısaca Rezene; yol kenarları boyunca ve meralarda bulunabilen bir bitkidir. Botanikteki adı Foeniculum vulgare olan bitkinin güzel, küçük ve çiçekleri sarıdır, yaprakları ise yeşil ve tüylüdür. Tohumları her yerde kolaylıkla yetiştirilebilir. Rezene bitkisinin tohumlarından yapılan çayı C vitamini, birçok B vitaminleri ve potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi önemli mineraller içerir. Rezene çayı ve bitkisel ilaç olarak uzun yıllardır kullanılmakta olup yararları çoktur.

Gerekli Olan Malzemeleri
Rezene Çayı Nasıl Yapılır?

İlk olarak sıcak suyumuzu hazırlayalım. Daha sonra hafifçe ezilmiş 1 tatlı kaşığı rezene tohumu üzerine kaynar su üzerine dökülerek kapatılır. 6 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Verdiği lezzeti artırmak için rezene çayınıza taze portakal (Kabuklu) ekleyebilirsiniz ve sıcak bir şekilde afiyetle içiniz. Ayrıca Rezene bitkisinin gövde, kök ve yapraklarından da rezene çayı yapabilirsiniz. Rezene çayından tam anlamıyla yararlanmak için hava geçirmeyen bir kapta, serin ve kuru bir yerde saklayınız.
" } ] }