{ "title": "Rezene Çayı Nasıl Demlenir", "image": "https://www.rezene.gen.tr/images/Rezene-Cayi-Nasil-Demlenir-13.jpg", "date": "21.01.2024 14:06:46", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Rezene Çayı Nasıl Demlenir, rezene çayı bitkinin kökünden, gövdesinden, tohumundan ve yapraklarından demlenerek hazırlanabilir. Eğer rezene bitkisinin kökünü kullanarak çay demlenirse idrar arttırıcı özelliği bulunmaktadır. Tohumundan yapraklarından ve gövdesinden çay demlenirse hem hazmı kolaylaştırıcı etkisi hem de yatıştırıcı etki göstermektedir. Rezene çayı hazırlanırken dikkat edilmesi gereken püf nokta mutlaka kaynamış suya bitki atılarak demlenme işlemi gerçekleştirilmelidir. Suya atılarak su ile kaynayarak demlenen rezene çayının etkisini görmekten çok zararlı olabilir. Hazırladığınız rezene çayını mutlaka ılık olarak tüketmeye özen gösterin. Rezene çayını kahvaltı sırasında ya da diğer öğünlerde tüketmeyin, en sağlıklı olarak ara öğünlerde rezene çayının tüketilmesi daha faydalı olacaktır. Eğer rezene çayının faydasını görmek istiyorsanız günde sadece 2 bardak tüketilmesi yeterli olacaktır. Pek çok rahatsızlığa oldukça faydalı olan rezene çayı B vitamini, C vitamini, kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi çok önemli olan maddeleri bünyesinde barındırmaktadır. Ayrıca rezene çayı hem şişkinlik hem de gaz tedavisinde en etkili olan bitkisel çayların ilk sırasında gelmektedir.