{ "title": "Rezene Çayı Nasıl Demlenir", "image": "https://www.rezene.gen.tr/images/Rezene-Cayi-Nasil-Demlenir-13.jpg", "date": "21.01.2024 14:06:46", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Rezene Çayı Nasıl Demlenir, rezene çayı bitkinin kökünden, gövdesinden, tohumundan ve yapraklarından demlenerek hazırlanabilir. Eğer rezene bitkisinin kökünü kullanarak çay demlenirse idrar arttırıcı özelliği bulunmaktadır. Tohumundan yapraklarından ve gövdesinden çay demlenirse hem hazmı kolaylaştırıcı etkisi hem de yatıştırıcı etki göstermektedir. Rezene çayı hazırlanırken dikkat edilmesi gereken püf nokta mutlaka kaynamış suya bitki atılarak demlenme işlemi gerçekleştirilmelidir. Suya atılarak su ile kaynayarak demlenen rezene çayının etkisini görmekten çok zararlı olabilir. Hazırladığınız rezene çayını mutlaka ılık olarak tüketmeye özen gösterin. Rezene çayını kahvaltı sırasında ya da diğer öğünlerde tüketmeyin, en sağlıklı olarak ara öğünlerde rezene çayının tüketilmesi daha faydalı olacaktır. Eğer rezene çayının faydasını görmek istiyorsanız günde sadece 2 bardak tüketilmesi yeterli olacaktır. Pek çok rahatsızlığa oldukça faydalı olan rezene çayı B vitamini, C vitamini, kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi çok önemli olan maddeleri bünyesinde barındırmaktadır. Ayrıca rezene çayı hem şişkinlik hem de gaz tedavisinde en etkili olan bitkisel çayların ilk sırasında gelmektedir.

Rezene Çayını Nasıl Demlenir ve Demlerken Nelere Dikkat Edilmelidir, rezene çayını hazırlamak için evde her gün demlenen siyah çaydan biraz daha farklı bir yol izlenmesi gerekmektedir. Yaklaşık olarak 250 gram kadar kaynamış olan sıcak suyun içerisine 1 ya da 2 çay kaşığı önceden kurutulmuş olan rezene bitkisini attıktan sonra 5 ya da 10 dakika demlenme süresi yeterli gelecektir. Rezene çayının demlenme süresi ne kadar fazla olursa, etkisi de bir o kadar kuvvetli olmaktadır. Rezene çayının demlenme işleminden sonra süzelim ve tüketirken içerisine limon suyu veya bal ile tatlandırılabilir. Rezene çayını demlerken mutlaka porselen demlik kullanılmalıdır. Çünkü metal demlik ile rezene çayı demlendiği zaman suyun içerisine metal tadı verebilir. Ayrıca porselen demlikte rezene çayı hazırladığında daha hızlı soğuma gösterdiğinden dolayı istenilen sıcaklıkta içilebilir. Rezene çayını demlerken özellikle iyi su kullanılmalıdır ve kaynamış olan suyun içine rezene yapraklarını atarak çayı demleyin.
" } ] }