{ "title": "Rezene Tohumu Çayı", "image": "https://www.rezene.gen.tr/images/Rezene-Tohumu-Cayi-17.gif", "date": "20.01.2024 08:47:08", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Rezene Tohumu Çayı, Yıl boyunca her zaman kolaylıkla bulunabilen ve uzun ömürlü bir bitki olan rezene ülkemizde Akdeniz ve Ortadoğu'da dünyada ise birçok bölgede doğal olarak yetişir. Tat ve görünüm açısından dereotunu andıran bu bitki Pakistan ve Hint mutfağında başta olmak üzere birçok ülkenin mutfağında oldukça sık kullanılan bir baharattır. Sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve fosfor olmak üzere birçok element ve madde açısından oldukça zengindir ve bununla beraber A, B, C vitamini içerir. Rezene bitkisinin soğanı, yağı, yaprakları ve tohumu çoğunlukla yemeklerde kullanılır ve özellikle de kurutulmuş tohumlarından yapılmış çay birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılır.

Rezene çayı sağlık açısından oldukça faydalıdır ve çok sayıda hastalıktan kurtulmak için harika bir içecektir. Hoş kokusu ve tadı ile özellikle de son yıllarda en çok kullanılan bitki çayları arasında yer alır.

Rezene tohumu çayı faydaları nelerdir?
Rezene tohumu çayı nasıl yapılır?

Bir fincan kaynatılmış suyun içerisine bir çay kaşığı rezene tohumu ekleyin ve 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Demlenen rezene tohumu çayını suyunu süzdükten sonra günde 3-4 defa yemeklerden önce tüketebilirsiniz. Hazırlamış olduğumuz bu çay gaz sancısı olan bebeklere ise günde 3-4 çay kaşığı kullanılabilir.
" } ] }