Zeytinyağlı Rezene Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet taze rezene
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- Yarım su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
- Rezeneleri yıkayıp sap kısımlarını kesin, dörde bölün
- Soğanı ince yemeklik doğrayın
- Havuç ve patatesi küp küp doğrayın
- Tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Havuç ve patatesleri ekleyip 5 dakika daha kavurun
- Rezeneleri tencereye yerleştirin
- Limon suyu, şeker ve tuzu ekleyin
- Sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın
- Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin
- Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun
Zeytinyağlı Rezenenin Faydaları:
- Sindirim sistemini düzenler, gaz ve şişkinliği azaltır
- Antioksidan özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendirir
- Kemik sağlığını destekler, osteoporoz riskini azaltır
- Kan basıncını düzenler, kalp sağlığını korur
- Anne sütünü artırıcı etkisi vardır
- Kanser hücrelerinin oluşumunu engellemeye yardımcı olur
- Cilt sağlığını korur, yaşlanma belirtilerini geciktirir
- İdrar söktürücü özelliği vardır
Püf Noktaları:
- Rezeneleri çok uzun süre pişirmeyin, dağılabilir
- Soğuk servis yapmak lezzetini artırır
- Üzerine dereotu serperek servis edebilirsiniz
- Zeytinyağlı yemekler bir gün dinlendikten sonra daha lezzetli olur
|